Selecteer een pagina

wie ik ben

Leuk dat je deze pagina bezoekt. Op deze pagina vertel ik je graag meer over mijzelf maar bij voorkeur, kom ik natuurlijk liever naar je toe voor een persoonlijke kennismaking. 

Ik woon in Rotterdam en ben van geboorte geen Rotterdammer maar ik heb wel de Rotterdamse mentaliteit: ik hou niet van mooie praatjes maar wel van aanpakken en no-nonsense communicatie. Eerlijkheid en integriteit staan bij mij heel hoog in het vaandel. 

Ik ben mijn carrière gestart als marketing- & merkstrateeg en heb sinds mijn 26e diverse management- en directierollen gehad.  Al vroeg kreeg ik in de gaten dat het succes van een strategie of plan altijd begint binnen de eigen organisatie. Daarom ben ik me ook gaan specialiseren op het gebied van interne communicatie en verandermanagement. Als verbinder en bruggenbouwer werk ik nauw samen met alle betrokkenen zodat iedereen zicht herkent en eigenaar kan voelen van doelstellingen en activiteiten. Je zult mij niet vaak achter een bureau op de communicatie- & marketingafdeling vinden want ik werk op de plek waar mijn ‘interne klanten’ werken.

Ik zet graag mijn kennis en ervaring in om organisaties en professionals te helpen. Dit doe ik al ruim 30 jaar als meewerkend manager en specialist op het gebied van (interne) communicatie, merkstrategie en verandermanagement. 

Mijn grootste passie is het inspireren en motiveren van mensen in de breedste zin van het woord. Ik vind niets leuker dan mensen te inspireren en te motiveren. Niet arrogant bedoeld maar: zet mij voor een groep mensen en ik krijg ze mee en geënthousiasmeerd. 

Over mijn professionele activiteiten, kun je alles lezen op deze website en hieronder staat nog wat meer persoonlijke informatie over mij.

FASCINATIE MENSELIJK GEDRAG

Zo lang als ik mij kan herinneren, heb ik een fascinatie voor menselijk gedrag. 

De dynamiek en energie tussen mensen onderling en het feit dat sommige mensen energie geven en andere juist energie ‘vreten’ boeit mij mateloos. 

Soms zijn het hele concrete en tastbare handelingen die de dynamiek tussen mensen bepaalt, maar vaak is het ‘onzichtbaar’ en heeft het alles te maken met ‘het gevoel’

Ik studeerde af op het ontwikkelen van loyaliteit tussen organisaties (merken) en klanten. Mijn inspiratiebron was mijn eerste werkgever IBM en later Vendex KBB (o.a. V&D en de Bijenkorf). Bij deze organisaties heb ik geleerd dat loyaliteit niet vanzelfsprekend is en dat de kwaliteit van jouw product of dienst perfect kan zijn maar als de klantbeleving dat niet is, de klant niet meer terugkomt.

Toen ik later functies kreeg op management- & directieniveau, ontdekte ik dat het succes van een organisatie veel te maken heeft met de eigen bedrijfscultuur. Daarom heb ik op latere leeftijd een deeltijd-opleiding psychotherapie gedaan met als specialisatie coaching en groepsgedrag bij veranderingen.

Op de dag van vandaag is mijn fascinatie voor menselijk gedrag nog steeds even groot (en wellicht zelfs groter) en verdiep ik mij ook in psychologie en filosofie.

PERSOONLIJK:

Mijn allergrootste prioriteit in dit leven is het vaderschap van mijn lieve mooie dochter Sofie. Ik vind het een eer en een hele bijzondere verantwoordelijkheid om haar een veilige en liefdevolle start van haar leven te geven. Mijn vaderschap staat boven alles (zowel zakelijk als privé).

Over mijn persoonlijkheid: ik heb recent een enneagram-test gedaan en herkende veel toen ik de uitslag kreeg: 

Volgens de test ben ik een Hervormer en heb ik een scherp oog voor wat er beter kan. Verdere omschrijving:

“Ze hebben sterke persoonlijke overtuigingen en een sterk gevoel voor wat goed en niet goed is met sterke eigen normen en waarden. Ze willen eerlijk, objectief en ethisch zijn, ze hebben een gevoel van persoonlijke integriteit en een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Ze werken hard en doen het juiste. Ze houden van specifieke richtlijnen en schema’s. “Ik stel erg hoge eisen aan de manier waarop dingen moeten gebeuren, en ik kan heel kritisch zijn ten aanzien van mezelf en anderen in mijn poging het werk op de goede manier gedaan te krijgen.

Ik vind het belangrijk mijn persoonlijke integriteit en oprechtheid te bewaren, en ik kan me behoorlijk druk of boos maken als anderen zich er gemakkelijk vanaf maken of niet de tijd nemen het werk zorgvuldig te doen.”

Tot zover de enneagram-test. Behalve het bovenstaande, kun je mij ook gerust een ‘gevoelsmens’ noemen. Omgangsnormen (normen en waarden) en oprechte wederzijdse interesse zijn voor mij erg belangrijk zowel zakelijk als privé.

Mijn vrije tijd spendeer ik niet alleen aan mijn dochter maar ook aan hardlopen en fotografie. Hardlopen vind ik heerlijk en ontspannend en doe ik momenteel samen met Caspers Runners. Dit is een hardloopgeroep waarvan alle leden hardlopen met als doel om geld in te zamelen voor onderzoek naar de behandeling van Alvleesklierkanker. Dit onderzoek wordt gedaan door Casper van Eijck in het Erasmus MC.

kennismaken?

Adres

Rotterdam

telefoon

06 31976336

E-mail

info@timrook.nl

 

volg mij via: